MIPIM Awards 2017 winnaars

MIPIM Awards 2017 winnaars

Vier Belgische projecten zijn in de prijzen gevallen op de prestigieuze MIPIM Awards. De grote winnaar is Jaspers-Eyers Architecten. Het bureau ging met maar liefst vier prijzen aan de haal voor de Warsaw Spire, het NIKE-centrum in Ham en het Chambon-complex in Brussel, dat ze samen met A2RC Architects ontwiepen. Ook Be-mine in Beringen van onder meer UAU collectiv en Jaspers-Eyers werd bekroond.

Firestone Building Products heeft de materialen geleverd voor 3 van deze projecten: 

NIKE Ham

Het nieuwe distributiecentrum van NIKE in Ham ging aan de haal met de award in de categorie ‘Best Industrial & Logistics Development’. Het complex, dat zowel zal dienen voor e-commerceactiviteiten als voor leveringen aan klein- en groothandels in Europa en het Nabije Oosten, weerspiegelt de ecologische filosofie van de sportkledijgigant dankzij de focus op watertransport en de langste groene gevel van Europa. Het gebouw is een ijkpunt voor toekomstige projecten van NIKE. Architect van dienst: Jaspers-Eyers Architects.

 

Be-MINE

Be-MINE won de award in de categorie ‘Best Urban Regeneration Project’. Be-Mine is de laatste jaren getransformeerd van een verloederd mijngebied tot een modern woon-, werk- en winkel- en ontspanningsgeheel met een historisch-industrieel karakter. Architecten die betrokken zijn bij de hele ontwikkeling: UAU collectiv, KOPLAMP - architecten, A33 architecten, EILAND 7 architecten, Sweco Belgium, Lens°Ass Architecten, RE-ST architecten, Dhoore Vanweert Architecten, LD-Architecten, Carve, OMGEVING, Antea Group België en Jaspers-Eyers Architects. 

 

Warsaw Spire

De MIPIM Award in de categorie ‘Best Office & Business Development’ was voor de Warsaw Spire, een Pools project met een Belgische link. De Warsaw Spire, het hoogste gebouw in Polen, is het kernstuk van een stadsontwikkelingsproject dat Jaspers-Eyers heeft ontworpen. Het elegante torencomplex toren uit boven de rest van de stad. Met een goede BREEAM-score en ontsluiting van een groen binnengebied scoor het project ook op ecologisch vlak erg goed. De jury noemt de ontwikkeling het meest spectaculaire en herkenbare project in Polen in de voorbije jaren.

 

Bron: Architectura, 16 maart 2017